Livsvejledning
Om mig
Artikler
Kontakt

At erkende, at man har taget fejl,
beviser jo bare,
at man er klogere i dag,
end man var i går!

J.C. Lavatar

Jannie Solaas (billede)

Min vej førte til livsvejledning


Alle har en historie – og her er min. For mange år siden stod jeg ved en smertefuld skillevej, og selvom jeg var heldig at have mange kærlige mennesker i mit liv, kunne ingen af dem hjælpe mig. Mine udfordringer passede heller ikke ind i det gængse kasseorienterede system, så jeg stod vitterligt på de marker, der tilhører ham Lars med diarréen. En dag snublede jeg over et menneske, der havde stået i min situation, og som havde fundet vej. Han hjalp mig, og det vendte op og ned på mit liv – til det langt-langt bedre.
Hvor mange andre går rundt uden at møde lige netop dét menneske, der kan hjælpe? tænkte jeg. Det måtte der gøres noget ved, og min tørst efter mere viden, erfaring og at hjælpe andre blev større og større. Det blev startskuddet til de seneste par årtiers arbejde med personlig udvikling, både for mig selv og andre, jeg har hjulpet.
Min vejledning kombinerer erfaringerne med en veltrænet analytisk evne, en veludviklet intuition og naturligvis det gode guld fra den omfattende litteratur om psyke og personlige udfordringer. Mit udgangspunkt er, at jo bedre vejlederen forstår det menneskelige sind, des bedre vejledning. Derudover støtter min vejledning sig på, hvad forskningen har vist er nyttigt for at opnå en psyke i balance. I praksis trækker jeg på velafprøvede selvudviklingsteknikker, som sætter dig i stand til at tage magten over dit liv tilbage og styre det i en frugtbar retning.
Fra barnsben har jeg vidst, at mit liv skulle handle om at hjælpe. Det var dét, der kaldte på mig, og dét, der har været grundlaget for mine valg lige siden. Min evne til at analysere en situation er på flere måder blevet trænet siden 1996. Alle teknikker og øvelser til selvudvikling, jeg giver, har jeg afprøvet på egen krop, og jeg forstår, hvor skræmmende en udvikling kan være.
Det er derfor, jeg tilbyder dig min hjælp. Det er ikke pga. den uhyrlige stak af bøger, jeg har læst om emnerne, eller kurserne, jeg har gennemgået. Det er min egen erfaring med selvudviklingens muligheder og faldgruber, som gør mig i stand til at hjælpe dig: Jeg ved, at de veje, jeg kender, ikke er en midlertidig flugt, der bryder sammen over tid. De holder, og derfor tilbyder jeg dem til dig.
Den svære vej igennem personlige udfordringer er et felt, jeg også interesserer mig for i mit forfatterskab. På den gale side, roman af Jannie Solaas I 2012 udgav jeg romanen På den gale side, der netop handler om, hvor vanskeligt det kan være at være menneske i vores verden. Bogen beskriver en række eksistenser, der ligger på kanten af det såkaldt normale eller gennemsnitlige, og omhandler jagten på identitet i en verden af forvirrende impulser og relationer.
Har du lyst til at vide mere og smuglæse de første fire kapitler, kan du læse om romanen På den gale side her.
Kreativitet – særligt skrivning – er et andet område, jeg arbejder med, herunder redigerer jeg bøger om personlig udvikling for Gyldendal Nonfiktion (som bl.a. tæller Borgen) og hjælper forfattere ud af skriveblokering og andre vanskelige følelsesmæssige aspekter af forfatterlivet.
Ønsker du at vide mere om mig, kan du læse mine tips til personlig udvikling her.
Mener du, at jeg kan hjælpe dig, eller er du i tvivl og vil høre nærmere, er du velkommen til at kontakte mig.
Hvad du end står med, ønsker jeg dig alt det bedste.

Hos Jannie føler du dig i trygge hænder gennem hele vejledningsprocessen, da hun har en god evne til at skabe tillid, være nærværende og stille de rigtige spørgsmål. Hun giver dig personlig vejledning og praktiske løsningsforslag til et sundere og gladere liv, hvor du er mere bevidst om de valg, du træffer, og de prioriteringer, du gør dig gennem dit liv.
– Charlotte R. Poulsen